Μια ολοκληρωμένη προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης.

Image

Η παρακάτω ενότητα αναφέρεται σε πρωινή προπόνηση όπου δίδεται έμφαση στην ολοκλήρωση των φάσεων και ιδιαίτερα στο σουτ.

Προθέρμανση.
Οι παίχτες χαλαρώνουν παίζοντας την μπάλα στο εσωτερικό του κύκλου.
Ο κάθε παίκτης:
* Κυλάει την μπάλα ανάμεσα από τα ανοιχτά πόδια του εναλλάσσοντας τα χέρια,
* Εχει όρθια στάση και σκύβει σε κάθε μεταφορά της μπάλας απο το ένα χέρι στο άλλο.
* Πετάει τη μπάλα με τα χέρια πάνω από το κεφάλι του, πίσω από την πλάτη του και την πιάνει μπροστά καθώς κάνει ελαφρύ τζόκινγκ.
* Σηκώνει την μπάλα από το έδαφος με διαφορετικούς τρόπους και την κοντρολάρει με διάφορες επιφάνειες του ποδιού, καθώς βρίσκεται σε κίνηση.
* Όλοι οι παίκτες κοντρολάρουν και κινούνται με την μπάλα και προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα του συμπαίκτη τους έξω από τον κύκλο χρησιμοποιώντας τη δική τους.

 

Συνέχεια
Οι μισοί παίκτες στέκονται γύρω από τον κύκλο με μια μπάλα ο καθένας, και οι υπόλοιποι παίκτες που βρίσκονται μέσα στον κύκλο δέχονται πάσα από τους έξω και:
* Δίνουν την μπάλα με χαμηλή πάσα χωρίς κοντρόλ πίσω στον παίκτη που βρίσκεται έξω από τον κύκλο, καθώς κάνουν επιτόπια ψηλά βήματα (σκίπινγκ) εμπρός και πίσω.
* Επιστρέφουν την μπάλα πίσω, τώρα όμως κάνοντας κοντρόλ.
* Αφήνουν την μπάλα να περάσει ανάμεσα από τα πόδια τους, γυρίζουν γρήγορα την κοντρολάρουν κι έπειτα δίνουν πάσα ξανά πίσω.
* Οι παίκτες ελέγχουν μια ψηλή μπαλιά η οποία περνάει πάνω από το κεφάλι τους, και έπειτα δίνουν πάσα πάλι πίσω.
real_1


1 εναντίον 1

Οι παίχτες χωρίζονται σε ζευγάρια και βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο όπου ο ένας παίκτης από το ζευγάρι προστατεύει την μπάλα από τον αντίπαλο
για όσο χρόνο καθορίσει ο προπονητής.
Μετά κάνουν ντριμπλάρισμα της μπάλας, προσποιήσεις πάνω στον αντίπαλο και αλλάζουν ρόλους.
real_2

Σπρίντ - Διατάσεις
Οι μπάλες τοποθετούνται στην άκρη. Όλοι οι παίκτες βρίσκονται πάνω στον κύκλο κοιτάζοντας προς τα έξω. Με την εντολή του προπονητή τους σπριντάρουν για 15-20 μέτρα και και κάνουν δυναμικές διατάσεις και επιστρέφουν στις θέσεις τους. Αυτό επαναλαμβάνεται για αρκετά λεπτά.
real_3

Πρώτη δραστηριότητα.

Τελείωμα της φάσης με τερματοφύλακα στο τέρμα. Αρχίζοντας περίπου από τα 35 μέτρα από το τέρμα και λίγο προς το πλάι, ο παίκτης παίζει το ένα δύο με τον προπονητή που βρίσκεται λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και αφού κοντρολάρει την μπάλα για δύο-τρία μέτρα σουτάρει προς το τέρμα.
real_4

Αναβάθμιση της πρώτης δραστηριότητας.
Σε αυτήν την περίπτωση πίσω από τον επιτιθέμενο και περίπου στα οχτώ μέτρα ξεκινάει ένας αμυντικός για να πιέσει τον παίχτη που θα σουτάρει. Στο τέρμα τώρα βρίσκονται δύο τερματοφύλακες, όπου ο ένας βρίσκεται 6 έως 8 μέτρα μπροστά από την εστία και ο άλλος κανονικά στην γραμμή του τέρματος. Ο παίχτης πρέπει να ολοκληρώσει τη φάση γρήγορα πριν τον ανακόψει ο αμυντικός και να βάλει γκολ στους δύο τερματοφύλακες.
real_5


Δεύτερη δραστηριότητα.
Παιχνίδι 5 εναντίον 5 στο γήπεδο που καθορίζεται μεταξύ του ύψους των δύο μεγάλων περιοχών. Ο χώρος του παιχνιδιού διαιρείται σε τρεις εγκάρσιες ζώνες. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να γίνει κατοχή της μπάλας στην αμυντική η στην κεντρική ζώνη και να δημιουργηθεί ο χώρος έτσι ώστε να βγει η μεγάλη μπαλιά απέναντι στην πλάτη του αντιπάλου, στην επιθετική ζώνη ( αλλαγή παιχνιδιού ).
real_6

Τρίτη δραστηριότητα.
Παιχνίδι 5 εναντίον 5 σε μικρό χώρο όπου το δεύτερο τέρμα τοποθετείται λίγα μέτρα έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Εξαιτίας του μικρού χώρου οι παίκτες βρίσκονται συνεχώς σε θέση για να σουτάρουν στα τέρματα. Το παιχνίδι ξεκινάει παίζοντας οι παίκτες ελεύθερα και τελειώνει με τον περιορισμό της μιας επαφής με την μπάλα.
Ο προπονητής για να λύσει το πρόβλημα του συνωστισμού των παικτών σε τόσο περιορισμένο χώρο δίνει έμφαση σε τρία σημεία.
1) Ζητάει από τους παίκτες να παίζουν όσο το δυνατόν την μπάλα με λιγότερες επαφές.
2) Ζητάει η μπάλα να μεταφέρεται προς το μέτωπό του τέρματος.
3) Ζητάει η μπάλα να δίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον επιθετικό και έπειτα αυτός να την μοιράζει προς τα πίσω για το σουτ των επερχόμενων παιχτών.
real_7Αποθεραπεία
Οι παίκτες τρέχουν ελαφρά για μερικά λεπτά και μετά κάνουν στατικές διατάσεις.

Leave your comments

Guest
Τρίτη, Οκτώβριος 24, 2017
0 characters
terms and condition.
  • No comments found