Συνδεθείτε και κατεβάστε το εγχειρίδιο που περιλαμβάνει προσχέδιο και παράδειγμα δημιουργίας. Φόρμα αξιολόγησης και ερωτηματολόγιο που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε την δική σασ φιλοσοφία.  

 

Πρόκειται για μια πρωτοπωρία στην ομιλία του προπονητή πριν τον αγώνα. Στο επόμενο file θα δείτε πως ο Βούλγαρος προπονητής Βαλέρι Νταμιάνοβ μαζί με τον έλληνα βοηθό του, Κυριάκο Γεωργίου παρουσιάζουν την ενδεκάδα της ομάδας πριν το αγώνα στους παίκτες.  

 

Μετά το παιχνίδι είναι πριν από το επόμενο.   Ο σχεδιασμός και η επιτήρηση μιας προπόνησης δεν είναι παρά ένα κομμάτι της δουλειάς του προπονητή. Πώς όμως πρέπει να συμπεριφερθούμε αμέσως μετά από ένα παιχνίδι; Πότε και πως πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση με τον άλφα η βήτα παίκτη; Πότε θα γνωστοποιήσουμε την ενδεκάδα, το σύστημα και την τακτική για το επόμενο παιχνίδι;

 

Τα συστήματα ανάλυσης αγώνα κερδίζουν συνεχώς έδαφος και, όσο εξελίσσονται τα τεχνολογικά μέσα, γίνονται ολοένα και πιο σύνθετα και αποδοτικά. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ανάλυσης αγώνα προσφέρουν πλέον απίστευτες δυνατότητες και αποτελούν ένα πραγματικό εργαλείο για κάθε προπονητή.

 

Αυτοπεποίθηση

Η ισχυρή αυτοπεποίθηση παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση ενός ποδοσφαιριστή.

 

...είναι θέμα ευστροφίας. Πολλοί θεωρούν πως η συνταγή της επιτυχίας στα ομαδικά αθλήματα και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο αποτελείται από την ομαδική δουλειά και την συνεχή και εξελισσόμενη προπόνηση. Η επιτυχία μπορεί να σχεδιαστεί, ανεξάρτητα από την ηλικία των παικτών μιας ομάδας ή του επιπέδου της.

 

Ψυχικό σθένος

  Πως μπορούν οι παίχτες να έχουν ισχυρή ψυχολογία την ημέρα του αγώνα; Υποθέτουμε πως οι παίκτες έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα όλη την εβδομάδα και στον τομέα των φυσικών τους ικανοτήτων βρίσκονται σε καλά επίπεδα απόδοσης.
Τώρα πρέπει να επιδείξουν την ανάλογη ψυχική συμπεριφορά η οποία θα τους επιτρέψει να διατηρούν την ανταγωνιστικότητά τους σε υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στις μέρες που υπολείπονται μέχρι τον αγώνα ο προπονητής θα πρέπει να παροτρύνει τους ποδοσφαιριστές του να: