Αναλύουμε 18 διαφορετικές περιπτώσεις  επαναφοράς της μπάλας με πλάγιο. Επιθετικά, αμυντικά, σε όλες τις θέσεις του γηπέδου. Επίσης προτείνουμε 4 μορφές προπόνησης.

 

Πως μπορούμε να ζωντανέψουμε το παιχνίδι μας Είναι γνωστή σε όλους μας η σημασία που έχουν οι στημένες φάσεις στο ποδόσφαιρο οι οποίες μερικές φορές καθορίζουν τη νίκη ή την ήττα μιας ομάδας. Μία από αυτές τις τυποποιημένες καταστάσεις αποτελεί και το κόρνερ του οποίου η αξία πολλές φορές υποτιμάται. Παρακάτω παρουσιάζονται οι διάφορες τακτικές και τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εκτελέσεις κόρνερ.

 

Στο ποδόσφαιρο τα ελεύθερα χτυπήματα αποτελούν έναν τομέα στον οποίον σημειώνονται εντυπωσιακά γκολ από κάποιους παίκτες που θεωρούνταν σπεσιαλίστες όπως ο Πλατινί, o Ζίκο, ο Μαραντόνα, ο Ντούνγκα, ο Μπράνκο, ο Ζιντάν, ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Τσάρτας καθώς και οι σημερινοί όπως είναι ο Μπέκαμ, ο Ροναλντίνιο, ο Ζουνίνιο, και άλλοι.
Η εκτέλεση των ελεύθερων χτυπημάτων χωρίζεται σε δύο κατηγορίες:
Στο απευθείας χτύπημα της μπάλας που εξαρτάται από την αναπτυγμένη ικανότητα ενός παίχτη,  καθώς και στις διάφορες «κομπίνες» των παικτών που γίνονται μέχρι να σουτάρει ο κατάλληλος.