Το Σύστημα (Διάταξη) 2-3-2-3

Το Σύστημα (Διάταξη) 2-3-2-3
Δομή της Επιθετικής Διάταξης:
Στην πρώτη εικόνα βλέπουμε τον χώρο ευθύνης του κάθε ποδοσφαιριστή που ορίζεται με διαδρόμους και τον κύριο χώρο ευθύνης ανάλογα με την θέση του στην επιθετική λειτουργία.
Στην δεύτερη εικόνα βλέπουμε τις θέσεις των παικτών όταν θέλουμε να αναπτυχθούμε.
Για να λειτουργούν σωστά τα επιθετικά τρίγωνα θα πρέπει οι παίχτες 7 και 10 να μην αφήνουν μεγάλα κενά με τον 9 και τους 6 και 11 και να έχουν την στήριξη των 2 και 3 αντίστοιχα.
Το σύστημα μετατρέπεται 4-3-3 και έτσι έχουμε πλάτος και ... Read more http://coach-mistakidis.blogspot.com/2012/01/2-3-2-3.html

 

Το σύστημα 3-5-2 (Μερος E')

Ανάπτυξη παιχνιδιού από την άμυνα. Σε οποιοδήποτε σύστημα τακτικής, η ικανότητα μιας ομάδας να αναπτύσσεται από την άμυνα αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο.  
Αυτή ικανότητα της ομάδας παρέχει στους παίκτες τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε πιο προωθημένες τοποθετήσεις.  Δημιουργούνται και αξιοποιούνται χώροι μπροστά,  μεταξύ ή και πίσω από τους αντιπάλους.  
Απελευθερώνονται οι αμυντικοί και δημιουργούνται αριθμητικά πλεονεκτήματα παικτών σε χώρους κλειδιά.

 

Το σύστημα 3-5-2 (Μερος Δ')

  Κεφάλαιο 4: Μαρκάροντας στην επίθεση. Όταν η αντίπαλη ομάδα έχει στην κατοχή της την μπάλα και ξεκινάει μια επίθεση από την περιοχή της, η πρώτη γραμμή άμυνάς μας είναι οι επιθετικοί μας.  Ασκώντας την ανάλογη πίεση οι επιθετικοί μας δυσκολεύουν τους αντιπάλους στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά μπορεί να δημιουργηθούν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για κάποια ευκαιρία αν κλέψουν την μπάλα.

 

Το σύστημα 3-5-2 (Μερος Β)

 Αμυντική Λειτουργία Στην άμυνα με οποιονδήποτε σχηματισμό, είναι σημαντικό οι παίκτες να έχουν κατανοήσει σε βάθος τις βασικές αρχές του παιχνιδιού και τους ρόλους που πρέπει να επιτελέσει ο καθένας.

 

Το σύστημα 3-5-2 (Μερος Γ)

Κεφάλαιο 3: Άμυνα στην περιοχή του κέντρου. Όταν αναπτύσσουμε κάποια στρατηγική και τεχνικές είναι σημαντικό όλοι οι παίχτες να γνωρίζουν τα αμυντικά και επιθετικά καθήκοντα τους.
Όταν αμυνόμαστε οι παίχτες του κέντρου πρέπει να:

 

Το σύστημα 3-5-2 (Μερος Α')

Περίληψη.   Σε αυτό το πρώτο κεφάλαιο αναφέρουμε σύντομα τον σχηματισμό του συστήματος 3-5-2, τον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται οι παίχτες και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του συστήματος.  Στα ακόλουθα κεφάλαια εξετάζουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα σημαντικά του σημεία.   Στην τοποθέτηση των παιχτών στο 3-5-2, έχουμε 3 αμυντικούς πίσω ( 4, 5, 6 ) με τον κεντρικό παίκτη από τους τρεις να παίζει το ρόλο του λίμπερο.  Η ομάδα έχει τρεις μέσους ( 7, 8, 9 ) που υποστηρίζονται από 2 πλάγιους αμυντικούς ( 2, 3 ) οι οποίοι λειτουργούν μεταξύ άμυνας και επίθεσης , και  2 κεντρικούς επιθετικούς (10, 11).